Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies  

Marc van Roosmalen

U bent hier: inhoudsopgave - personenregister - Marc van Roosmalen

Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Marc van Roosmalen, Tilburger van geboorte (1947) - Braziliaan van nationaliteit (hij strijdt om zijn verloren Nederlanderschap te herwinnen) - briljant wetenschapper - belangrijkste kenner van het Amazonebekken dat hij blootsvoets doorkruiste - ontdekker van maar liefst twíntig nieuwe zoogdieren - onvermoeibaar activist voor het behoud van het regenwoud - met de dood bedreigd door belanghebbenden bij illegale houtkap – gedetineerd in een van de beruchtste gevangenissen van Brazilië - op de vlucht voor de Braziliaanse justitie - ondergedoken in Nederland dat (anno 2009) weigert hem de status van vluchteling te verlenen.

Vanwege mij onbegrijpelijke redenen is Marc zijn Nederlandse nationaliteit tijdens bovenstaand relaas kwijtgeraakt. Dat kan hem zijn leven kosten in een Braziliaanse gevangenis. Maar een mens van deze statuur - In 2000 riep Time Magazine hem uit tot een van de ‘Helden van de Planeet’ - verdient het meer dan wie ook om juist ereburger van Nederland te worden, met alle internationale bescherming die het Nederlanderschap gelukkig biedt. Help hem - en het fatsoen en de eer van ons land - daarom om zijn verloren Nederlanderschap terug te krijgen. Klik daartoe op deze link en teken de petitie hiertoe. Enig geduld is nodig, maar voor hem van heel groot belang ! (update: 30-11-2009).

blootsvoets door de Amazone-Marc van Roosmalen   Marc van Roosmalen heeft prachtige boeken geschreven over zijn tochten en ontdekkingen van onbekende dieren en planten in het Amazonegebied, zowel in het Nederlands als in het Engels.   barefoot through the Amazon- Marc Roosmalen

Van het Engelse boek Barefoot through the Amazon in het Engels kunt U hier een deel downloaden en lezen / bekijken.


Van het Nederlandse gelijknamige boek Blootsvoets door de Amazone kunt U hier een deel downloaden en lezen. Klik hier en download de boeken folder van MARC! De Nederlandse versie genaamd " Blootsvoets door de Amazone " krijgt u direct door MARC toegestuurd bij donaties van € 50,- of meer op ING betaalrekening 2029593 t.n.v. Hr M.G.M. van Roosmalen

Bekijk de uitgebreide pagina op Hyves over Marc van Roosmalen !

Marc van Rosmalen maakt zich grote zorgen over de teelt van gemodificeerde Soja in het Amazone-gebied. Gemodificeerd opdat men de onafzienbare vlaktes Soja-planten kan besproeien met het roemruchte onkruidbestrijdingsmiddel Roundup (glyfocaat), waarbij alle andere (niet resistent gemodificeerde) begroeing sterft. Bekijk de video !


U bent hier: inhoudsopgave - personenregister - Marc van Roosmalen
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr.Hhugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !

Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin