Milieuzaken:
feiten, getallen en opinies  

Beleggen in bio-ethanol:

Tiger Ethanol
(later genoemd Tiger Renewable Energy Ltd en sinds 10 - 8 - 2009 Cono Italiano Inc., een "Pizza-bedrijf" !)
Lees het bizarre verhaal van een producent van
bio-ethanol die eindigde als pizza-bakker


U bent hier: inhoudsopgave - schone energie - biobrandstoffen - bio-ethanol - beleggen in bio-ethanol: Tiger Ethanol
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek ! Of onze alfabetische inhoudsopgave.

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Onderstaande, in schuine letters weergegeven artikelen, hebben wij overgenomen op 11-7-2007 van Wallstreetnet.be:
(zie vooral onderaan deze webpagina het nawoord van de redactie van Bosbouwbeleggingen.nl en andere commentatoren!! Het blijkt niet alles goud dat er blinkt !).

  Tiger Ethanol: Eerste Productie Biobrandstof Begin 2008! Strong Buy!

Tiger Ethanol, tegenwoordig Tiger Renewable Energy Ltd. (redactie van deze website: Ticker: vroeger TGEI, maar sinds 2008: TGRW.OB), één van onze favoriete alternatieve energie-aandelen, maakte dinsdag nabeurs zeer positief nieuws bekend! We verwachten dat de aandelenkoers direct bij de opening van de Amerikaanse beurs de weg omhoog zal inzetten en de richting weer naar de oude all-time high zal gaan! Lees verder... Tiger Ethanol meldde dat in een persbericht dat de constructie van hun eerste ethanolfabriek in China verschillende mijlpalen heeft bereikt. Het management verwacht dat we de eerste productie van ethanol begin 2008 kunnen verwachten. Het testen van de ethanolproductie zal waarschijnlijk al eind 2007 plaatsvinden! Van grondstofaandelen is het op de beurs bekend dat de meeste koerswinsten zijn te halen in beursgenoteerde bedrijven die enkele maanden of kwartalen voor hun eerste productie zitten. Hetzelfde principe gaat volgens ons op voor biobrandstofbedrijven zoals Tiger Ethanol.

Als een bedrijf eenmaal van een exploratieconcern naar een echt producerend bedrijf gaat vindt er vaak al snel een herwaardering op de beurs plaats die zeer vaak tot flink hogere koersen van het desbetreffende aandeel leidt. Slimme beleggers kopen het aandeel voor de productie werkelijk van start is gegaan, zodat men profiteert van de toegenomen interesse van de grotere massa beleggers die van het bedrijf horen als de productie eenmaal op gang is gekomen. Bij Tiger Ethanol vindt zich nu zo'n situatie plaats. We denken dat de aandelenkoers in de komende maanden weer richting de oude all-time high van $4 zal koersen aangezien we steeds dichter en dichter bij de eerste productie komen. Ten opzichte van de slotkoers van gisteren van $2,69 kijken we dan al snel naar een potentie van 50% of meer... Voor de duidelijkheid zetten we nog even de kernpunten op een rijtje neer:

 • Aandeel Tiger pas kort geleden op Amerikaanse beurs genoteerd
 • Aandeel zwaar ondergewaardeerd en nog onontdekt door beleggers
 • Tiger heeft zeer belangrijke first movers advantage in China
 • Ethanolsector zal komende jaren een explosieve groei neerzetten
 • Chinese regering heeft agressieve targets gezet inzake ethanolgebruik
 • China is recent begonnen met verkoop van E10 benzine (10% mix met ethanol)
 • China heeft alternatieve energie hoog op de agenda gezien vervuiling en OS 2008
 • Tiger heeft goedkeuring van Chinese regering voor bouw eerste ethanolfabriek
 • Tiger is het enige beursgenoteerde aandeel gericht op Chinese ethanolsector
 • Beurswaarde Tiger veel lager dan vergelijkbare beursgenoteerde ethanolbedrijven
 • Eerste productietesten vinden eind 2007 plaats
 • Begin 2008 zal de eerste productie van ethanol van start gaan
 

Noot van de redactie van bosbouwbeleggingen.nl: Tiger Ethanol wordt verhandeld op de Amerikaanse beurs. Zie op Yahoo de actuele Koersgrafiek van Tiger Ethanol (later: Tiger Renewable Energy Ltd.en inmiddels alweer een nieuwe naam: Cono Italiano Inc.)  Productie Kick-off: Begin 2008!

Het nieuws van gisteren nabeurs toont dat het management van Tiger zeer goed weet wat ze aan het doen zijn. Ze hebben tot nu toe alle beloftes waargemaakt en hebben het eerste tijdschema voor de aanvankelijke productie zelfs overtroffen. Er zijn niet zoveel managers die een bedrijf in zo'n korte tijd van start-up naar een producerend bedrijf kunnen transformeren. De snelle progressie laat zien dat het management van Tiger hier echter wel in staat toe is. Petje af voor CEO Leung en zijn team.

Wat meldde Tiger gisteren precies in hun persbericht? We hebben de belangrijkste punten er voor u in het Engels even uitgehaald:
- Foundation construction for the Boiler, Ethanol and DDGS Plants has been completed and the structures are now scheduled to be finished by mid-September.
- Construction of the Plant Office Building and the on-site Employee Dormitory and Accommodation buildings were completed on June 30. The interior spaces are scheduled to be complete and furnished by the end of August.
- Erection of the steel warehouse building frame will be completed by July 5th, and the complete structure is scheduled to be finished by July 30th.
- Plant manufacturing equipment will start to be installed by mid-August and therefore it may be possible for the Company to start pre-production testing before the end of the year.

Hier kunt u het gehele persbericht lezen: Construction of First Ethanol Plant in China Reaches Important Milestones

Alles loopt dus zeer voorspoedig.

Hier zien we CEO Leung een toespraak geven bij de officiële start eerder dit jaar:

Leung zei in het begeleidende persbericht: "Our project continues to receive the full support of authorities at all levels of central, provincial and municipal government. This has facilitated the Company receiving outstanding support and cooperation from local designers, suppliers and contractors. As a result the Company continues to reach important construction milestones ahead of our original schedule. It is therefore reasonable to expect the start of production activities early in 2008. With this in mind the Company is now securing the best available price commitments for the corn bio-mass needed in production as well as continuing to analyze and evaluate alternative and/or supplementary bio-mass sources and materials. In these important raw material supply areas, we are again receiving excellent cooperation from local sources." In hetzelfde persbericht lezen we dat Tiger een nieuwe website heeft. Iedereen die geïnteresseerd is, kan hier een kijkje nemen: https://www.tigerethanol.com

 


Koers kan weer omhoog na consolidatie

Kleine aandelen zoals Tiger Ethanol behoren uiteraard tot het zeer speculatieve gedeelte van de beurs. Het is een start-up en dit betekent dat de uitslagen op de beurs zowel omlaag als omhoog zeer fors kunnen zijn. Hou hier dus rekening mee! Kijkt u bijvoorbeeld eens naar de onderstaande grafiek. De koers verdubbelde sinds begin februari in een korte tijd om daarna weer terug te vallen toen de ethanolgekte op de beurs weer bekoelde. Het aandeel spoot daarna weer omhoog en is nu bezig met een consolidatie. We verwachten dat Tiger door het positieve nieuws vandaag weer boven de $3 komt en wellicht snel weer de oude all-time high kan aanvallen!


Het ticker symbool is tegenwoordig geen TGEI meer, was een tijdje TGRW.OB, wat staat voor Tiger Renewable Energy Ltd. en heet sinds 10-8-2009 Conoco Italiano Inc. Zie de koersgrafiek op Yahoo. (redactie: HHvdM).


De interesse in ethanolaandelen begint weer toe te nemen op de beurs nu de olieprijs overtuigend richting $75 per vat klimt. De ethanolprijs heeft een klap opgelopen en dit heeft de ethanolaandelen, waaronder Tiger, tijdelijk onder druk gezet. Analisten verwachten echter dat de ethanolprijs door de hoge olieprijs en een snelle verwachte toename van de vraag weer zal stijgen. Dit heeft dan direct weer een grote impact op e winst van ethanolbedrijven. Leest u bijvoorbeeld eens een artikel van deze week waarin positief over de comeback van ethanolaandelen wordt gesproken:

- Ethanol Stocks Making a Comeback!

Tiger Ethanol is ons inziens pas net uit haar winterslaap ontwaakt en we verwachten dat het aandeel in 2007 een fantastische koersperformance zal neerzetten! Naarmate de opening van de nieuwe ethanolfaciliteit steeds dichterbij komt en men meer details bekendmaakt, zal de interesse in het aandeel alleen maar verder toenemen. Tiger heeft in onze ogen veel meer potentie dan andere ethanolspelers, aangezien de Chinese markt voor ethanol veel aantrekkelijker is. Zo zijn de constructiekosten voor een fabriek, loonkosten, transportkosten en grondstofkosten veel lager dan in bijvoorbeeld de VS. Verder staat de Chinese ethanolmarkt nog in zijn kinderschoenen, terwijl er in de VS al zeer grote beursgenoteerde ondernemingen in deze sector actief zijn. Het first movers advantage van Tiger Ethanol kan ervoor zorgen dat het bedrijf in enkele jaren in China een grote speler in de ethanolsector kan worden. Tiger Ethanol blijft dan ook onze onbetwiste ethanolfavoriet op de beurs!

We zullen Tiger Ethanol op de voet gaan volgen en u middels onze nieuwsbrief over alle nieuwe ontwikkelingen bij deze ethanoltopper op de hoogte houden! Tiger Ethanol wordtverhandeld op de Amerikaanse beurs onder het tickersymbool TGEI en de ISIN-code US88674N1090.

Met vriendelijke groet,

WallstreetNetNawoord van de redactie (HHvdM):
Per 31-3-2008 is de koers van Tiger Ethanol gezakt naar ca. 1,10 $ , dus heel wat lager dan de 3,50 $ aan het begin van 2007. Ook veel lager dan de ca. 2,75 $ ten tijde van schrijven van bovenstaand artikel.
Sinds dit artikel van WallstreetNet verscheen is de naam van Tiger Ethanol eerst veranderd in Tiger Renewable Energy (ticker symbool veranderd van TGEI in TGRW.OB). Per 17-12-2008 is de koers nog maar $ 0,07. Het aandeel is dan dus een "pennystock" geworden.
Op 10 augustus 2009 is ook die naam weer veranderd: ze heten voortaan Cono Italiano, Inc.(ticker symbool CNOZ.OB). Tegelijkertijd vond er een omgekeerde aandelensplitsing van 1 op 60 plaats, zodat men voor 60 oude aandelen Tiger Renewable Energy 1 aandeel Cono Italiano kreeg. De koers werd daarmee ca. € 6. Zie op Yahoo de actuele Koersgrafiek van Cono Italiano. Op 25 augustus 2009 stortte de koers echter alweer in, tot € 0,35 ! Per 24-9-2010 nog slechts $ 0,13. Reden ? Zie hierna voor verdere informatie over Cono Italiano, ontleend aan de website van Yahoo en andere bronnen.

Cono Italiano koersgrafiek

 • Cono Italiano Inc.

  CNOZ: OTC Bulletin Board Market; Financials/Investment Trusts
  OTHER EXCHANGES: XETRA Level 1

  Company Information

  2007
  Cono Italiano, LLC (Cono, LLC) was formed on June 27, 2007 in the State of New Jersey. The company owns license rights to manufacture, market, and distribute "pizza cono", a cone-shaped pizza which it intents to sell in a chain of restaurants (bron: Frans J. Moen, persoonlijke communicatie 25-9-2010)

  2009
  Cono Italiano, Inc., formerly Tiger Renewable Energy Ltd., is a development-stage company. The Company is seeking business opportunities (sic !; redactie, HHvdM)..
  On January 31, 2009, Tiger and DT Crystal Holdings Limited (DT) entered into an assignment and assumption agreement for the assignment of Tiger's 90% equity interest in the joint-venture corporation, Xinjiang Yajia Distillate Company Limited (the Venture).
  Cono Italiano Inc.
  6600, Trans-Canada Suite 519 Pointe- Claire QC H9R 4S2 Canada
  Phone: +1 (514) 771-3795
  Fax: n.a.


  Enkele commentaren van beleggers en geïnteresseerden

  Bij het opruimen van oude mails kom ik adviezen van Wallstreetnet tegen. Twee van die adviezen heb ik opgevolgd. Eén van die bedrijven (Torrent energy) is inmiddels failliet en de andere (Visualmed) staat op zoiets als 2 cent. Ik keek even bij Tiger Ethanol en ja hoor, die is ook op sterven na dood. Nu minder dan een dubbeltje terwijl de bomen niet hoog genoeg konden groeien. Na de eerste wel heel koopstimulerende mails kwamen de ondersteuningen, compleet met technische achtergronden en prachtige foto's van productielocaties.
  Voor de mensen die hier ook ingestonken zijn: is er een mogelijkheid deze firma eens door te laten lichten? Het is wel typisch dat de aandelen die het meest gepushed zijn naar niks of bijna niks daalden.
  Pas op met deze firma!!!!!!
  (Bron: Hoefslag, Woerden, 12-12-2008)

  Effective as of August 10, 2009, the Company has amended the First Article of the Company's Certificate of Incorporation by changing the Company's name from "Tiger Renewable Energy Ltd." to "Cono Italiano, Inc." (such change, the "Name Change").
  This is a shell company... all they have is a franchise agreement, no revenues, no setup, just losses.
  Be careful, this company is worth no more than the grocer next door
  (bron: scib2, Sept. 1st 2010).

  Wat ethanol te maken heeft met CNOZ is voor mij abacadabra, maar het betekent wel dat iedereen die aandelen Tiger Ethanol had behoorlijk belazerd is geweest.
  (bron: Frans J. Moen, persoonlijke communicatie 25-9-2010)

  Klik hier voor historische aandelen van maatschappijen, die ten onder gingen aan fraude en / of een schandaal veroorzaakten.

  IOS aandeel
  1 van de vele aandelen, uitgegeven door Bernie Cornfields roemruchte IOS, een fund of funds of funds of funds etc. etc. etc............
  Klik op foto voor het hele aandeel, met rechts onder de facsimile handtekening van Cornfield..

 • U bent hier: inhoudsopgave- schone energie - biobrandstoffen - bio-ethanol- Tiger Ethanol

  Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek ! Of onze alfabetische inhoudsopgave.

  Google
   
  Web www.hugovandermolen.nl

  Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

  Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !