beurswijsheden.nl

spreekwoorden, gezegdes, wetmatigheden, wetenswaardigheden, beleggingsstrategieën en beleggers-psychologie


Samsung Electronics
(update: 27-8-2012)

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

U bent nu hier: home - beurswijsheden.nl - beursgenoteerde ondernemingen - Samsung

email uw commentaren, aanvullingen en suggesties aan de website auteur


Samsung Electronics

Land van vestiging: Zuid Korea

Koersgrafieken:
- notering in Korea
- notering in Duitsland

Breed productenpalet
Travis, van Seeking Alpha, gaf d.d. 16-8-2012 een 2 pagina overzicht van alle producttypen, die Samsung Electronics Maakt:
- Mobiele telefoons: van eenvoudige tot smartphones, goed voor ca. 1/3e van de bedrijfswaarde, met bij de smartphones een wereldwijd marktaandeel van ca. 20% in 2012. Ze verkopen meer mobieltjes dan Nokia en meer smartphones dan Apple.
- Huishoudelijke apparaten, van TV's en beeldschermen tot koelkasten: goed voor ca. 1/4e van de bedrijfswaarde: bij TV is hun wereld-marktaandeel in 2012 ca. 23% en zijn al 9 jaar de nr. 1 TV-maker wereldwijd.
- Halfgeleiders (o.a. DRAM en NAND geheugen en servers voor cloud-computing), goed voor ca. 1/5e van hun beurswaarde en een typisch cyclische bedrijfstak.
- Beeldschermen (LCD en AMOLED), goed voor slechts 8% van de bedrijfswaarde, alhoewel ze in 2011 wel 23% van de wereldmarkt bedienden. Deze divisie is samengevoegd met Samsung Mobile Display Co. Ltd. Ze verwachten een enorme groei van de AMOLED schermen in mobiele apparaten.

Smartphone verkopen

samsung smartphone verkopen in de USA

Alex Cocotas van Business Insider schat dat slechts 4% of Samsung's 2012-Q2 smartphone verkopen (in totaal 50 miljoen telefoons) plaats vonden in de U.S.A.

Patentgevechten
Het heeft er alle schijn van dat elektronicaproducenten in eigen land makkelijker hun gelijk kunnen halen bij de rechter.......... A
UUSA

USA
In augustus 2012 heeft Apple een belangrijke rechtzaak tegen Samsung gewonnen, waarbij Samsung niet alleen is veroordeeld tot het aan Apple betalen van ca. $ 1 miljard (ongeveer alle winst die Samsung in de USA met smartphones heeft gemaakt) maar de rechtbank heeft vastgesteld dat Samsung moedwillig patenten heeft geschonden. Dat laatste maakt voor Apple de weg vrij om in rechte nog wel het drievoudige te gaan eisen. Apple zal proberen om ook Google's Android smartphones aan te vallen omdat Google met dit besturingssysteem veel ideeën van Apple heeft gecopieerd en vervolgens gratis ter beschikking heeft gesteld aan smartphoneproducenten. Lees de details op Seeking Alpha

Zuid-Korea
Daar kreeg Apple van de rechter de "kous op de kop": Ze mogen de Iphone niet langer in dat land verkopen wegens het schenden van patenten van Samsung.


Bronnen:
Seeking Alpha, 16-8-2012, door Travis
Business Insider, 27-8-2012, door Alex Cocotas


U bent nu hier: home - beurswijsheden.nl - beursgenoteerde ondernemingen - Samsung


email uw commentaren, aanvullingen en suggesties aan de website auteur

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

.