Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies

Er is geen klimaatcrisis
(en die komt er ook niet)

U bent hier: inhoudsopgave - economie, klimaat en wetenschap - Er is geen klimaatcrisis (en die komt er ook niet)

Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

INLEIDING

Het klimaatalarmisme slaat om ons heen als een pandemie. De Verenigde Naties en hun IPCC, vele wetenschappers, ons KNMI, de Nederlandse Publieke Omroep-NPO en de Main Stream Media- MSM hameren er dagelijks op, evenals vele politici, zoals b.v. onze eigen 'do or die" Sigrid Kaag met haar zgn. "Nieuwe Leiderschap".

Nazi minister van propaganda, Joseph Goebbels wist te melden:
"Als je een voldoende grote leugen vertelt en die blijft herhalen, dan zullen mensen die uiteindelijk gaan geloven."
(bron: @EUbrainwashing, 17-6-2018).

Hij was wellicht een goede lezer van de - ook al - Duitse filosoof Shopenhauer, die zei:

Shopenhauer over propaganda

De CAGW-theorie (Catastrofale door mensen veroorzaakte opwarming van de wereld) bestempelt Prof. Richard Lindzen tijdens een lezing van 8-10-2018 in Londen voor The Global Warming Policy Foundation als "An implausible conjecture backed by false evidence and repeated incessantly has become politically correct ‘knowledge,’ and is used to promote the overturn of industrial civilization" (bron: Breitbart.com)

Helaas geldt ook het volgende citaat: "It’s easier to fool people than to convince them that they have been fooled."

Toch is het doel van deze webpagina om de lezer feiten en getallen te verschaffen die onderbouwen dat er van een klimaatcrisis geen sprake is.


De Europese Commissie heeft verklaard dat ‘de term ‘klimaatnoodtoestand’ de politieke wil uitdrukt om de verplichtingen uit hoofde van het Parijse klimaatakkoord na te komen’. In bijna 4.000 pagina’s gebruikt het recente IPCC AR6-rapport niet één keer de term ‘klimaatcrisis’ of ‘klimaatnoodtoestand’, aangezien deze termen niet tot de wetenschappelijke terminologie behoren (ze komen alleen voor in een beschrijvend gedeelte over communicatie). Het zijn eerder politieke slogans, zoals de Commissie suggereerde. Inderdaad, de volledig ongedefinieerde klimaatnoodtoestand is een uitvinding van activisten. (Bron: Bergkamp, Lucas, Rechters en activisten criminaliseren klimaat "ontkenning", Climategate.nl, 22-9-2021


In een zeer uitgebreide lezing legt William Happer (2021) uit waarom er - wetenschappelijk gezien - geen klimaatcrisis is en waarom die er ook niet komt.

kruistochten als beeldspraak voor de huidige klimaathysterie

De beste manier om na te denken over de waanzin over het klimaat is om dit verschijnsel te beschouwen als een moderne versie van de middeleeuwse kruistochten. U herinnert zich wellicht dat het motto van de kruisvaarders was: “Deus vult!“, “God wil het!” Het is moeilijk om een betere ‘kijk-mij-eens-deugen-slogan‘ dan die te kiezen.

De meeste klimaatfanaten zijn niet zo ver gegaan, maar sommigen beweren zelfs dat ze Gods werk doen. Na decennia van propaganda denken veel Amerikanen, misschien ook sommigen van u hier vandaag, dat er echt een klimaatcrisis is. Degenen die zo denken, bedoelen het in veel gevallen heel goed. Maar ze zijn misleid.

Als wetenschapper die feitelijk veel weet over het klimaat (en ik heb veel van onze klimaatonderzoekscentra opgezet toen ik begin jaren negentig op het ministerie van Energie werkte) kan ik u verzekeren dat er geen klimaatcrisis is. Er zal ook geen klimaatcrisis komen. Kruistochten zijn altijd slecht afgelopen. Ze hebben de veronderstelde rechtvaardige zaak in diskrediet gebracht. Ze hebben ontbering en dood gebracht voor massa’s mensen. Beleid om deze valse klimaatcrisis aan te pakken zal grote schade aanrichten aan Amerikaanse burgers en aan hun omgeving.

De klimaatwaanzin is de laatste tijd echt aan het oplaaien. Op 4 februar 2021 introduceerden senator Bernie Sanders, congreslid Alexandra Ocasio-Cortez en congreslid Earl Blumenauer wetgeving die de afkondiging van een nationale klimaatnoodsituatie verplicht stelt. National Climate Emergency Act geeft de president van de Verenigde Staten de opdracht om een nationale klimaatcrisis uit te roepen en alle middelen die het land ter beschikking staan te mobiliseren om de gevolgen van deze klimaatcrisis te stoppen, om te keren, te verzachten en zich voor te bereiden op de gevolgen van deze klimaatcrisis.’ (Dit is van de website van de heer Blumenauer.) Maar dit is volslagen nonsens. Er is geen klimaatcrisis, en er zal ook geen klimaatcrisis komen.

...........................

De boodschap is dus dat beleidsmaatregelen die de CO2-uitstoot vertragen gebaseerd zijn op gebrekkige computermodellen die de opwarming overdrijven met factoren van twee of drie, waarschijnlijk meer. Dat is boodschap nummer één. Dus, waarom geven we onze vrijheden op, waarom geven we onze auto’s op, waarom geven we een biefstuk op vanwege een model dat niet werkt?

Boodschap nummer twee is dat als je er echt naar kijkt, meer CO2 eigenlijk de wereld ten goede komt. Dus waarom demoniseren we deze nuttige molecule die planten beter laat groeien, die ons iets minder strenge winters geeft, een iets langer groeiseizoen? Waarom is dat een vervuilende stof? Het is helemaal geen vervuilende stof, en we zouden de moed moeten hebben om niets aan de CO2-uitstoot te doen. Er hoeft niets te worden gedaan.


Meeus (2021) noemt de volgende feiten die met elkaar aangeven dat er van een klimaatcrisis geen sprake is:

1) CO2 is geen vervuilende stof. Het is een kleurloos, reukloos gas. Het is voedsel, via fotosynthese, voor planten, groenten en bomen. Meer CO2 geeft meer groen. NASA-satellieten hebben bevestigd dat onze planeet aan het vergroenen is dankzij een stijging van CO2 in de lucht van ongeveer 280 ppm naar 415 ppm gedurende de laatste 100 jaar. ‘Ppm’ staat voor parts per million of ‘deeltjes per miljoen’. In mensentaal: van 0,03% naar 0,04%. 

2) Menselijke uitstoot van CO2 is ongeveer 4% van de natuurlijke uitstoot (oceanen, land).

3) Er is geen versnelde zeespiegelstijging. Volgens het Deltares-rapport van Rijkswaterstaat is er langs de Nederlandse kust een lineaire stijging sinds het begin van de metingen (1850) van ongeveer 1-3 mm per jaar. Maar geen versnelling, geen meters zeestijging en we gaan niet verdrinken.

4) IJsberen op de Noordpool zijn niet uitgestorven. Integendeel, hun populatie is toegenomen.

5) Het oppervlakte zee-ijs op Antarctica is momenteel groter dan het 40-jarig gemiddelde.

6) Kleine eilanden en atollen, zoals Maldiven en Tuvalu, zijn niet overspoeld. Integendeel, de meeste zijn in grootte toegenomen.

7) Het aantal bosbranden is wereldwijd gedaald.

8) Er is geen toename in catastrofale orkanen, niet in aantal noch intensiteit.

9) Er is een forse daling van natuur-klimaatrampen.

Al deze feiten, die het veronderstelde klimaatalarm duidelijk weerleggen, komen niet aan bod in de IPCC-rapporten en worden ook niet gemeld door onze reguliere media, aldus Meeus.

Klik hier om het video-interview van Marlies Dekkers met Meeuus op 21-8-202, te bekijken: "Er is geen bewijs dat toename CO2 oorzaak is van opwarming".


Guus Berkhout  


Prof. dr. ir. A .J. (Guus) Berkhout

emeritus hoogleraar geowetenschappen,
lid van de Koninklijke Nederlandse Akademie van Wetenschappen (KNAW), en oprichter-directeur van het ‘Centre for Global Socio-Economic Change en mede-oprichter van CLINTEL - Climate Intelligence.

 

Een groep van 14 bekende wetenschappers o.l.v. Berkhout schreeuwt het hard van de daken: "There is no Climate Emergency". Dat doen ze als ambassadeurs van de European Climate Declaration, in een brief van 23-9-2019 aan de VN-baas Guterres ter gelegenheid van de VN-klimaatconferentie in New York op die datum. De brief is ondertekend door ca. 500 - meest Europese - wetenschappers en professionals. Zie hier.


Literatuur:

- Clintel

- Happer, William, Natuurkundige Happer: "Er is geen klimaatcrisis" !, Climategate, 8-9-2021.

- Koonin, Steven E. (2021), Unsettled ? - What science tells us, what it doesn't and why it matters.ISBN 9781950665792 (Paul Gigot interviewt Steven Koonin. Zie hier de video uit 2021; "WSJ Opinion: what Climate Science Knows- and Doesn't Know")

- Meeus, F., Er is geen klimaatcrisis. Wanneer houdt de hysterie op ?, Climategate.nl, 20-9-2021.


U bent hier: inhoudsopgave - economie, klimaat en wetenschap - Er is geen klimaatcrisis (en die komt er ook niet)
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr. Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !

Follow @plattezaken en Facebook of Linkedin