Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies

aardwarmte systeem met buizen

Aardwarmte

U bent hier: inhoudsopgave - aardwarmte

Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Je kunt gebouwen verwarmen en koelen door middel van aardwarmte. In Nederland wordt deze methoden o.a. gebruikt in de tuinbouwkassen, maar ook al in woonwijken. Zie het volgende persbericht over bouwbedrijf Koninklijke BAM Groep :

Bouwbedrijf Koninklijke BAM Groep gaat samenwerken met de gemeente Hardinxveld-Giessendam om de nieuwe woonwijk De Blauwe Zoom van duurzame energie te voorzien. Dat maakte het bedrijf maandag bekend. BAM en de gemeente tekenen een exploitatieovereenkomst voor 40 jaar. Dat levert de bouwer een omzet op van 36 miljoen euro. In de komende jaren zullen in de wijk circa 650 woningen verrijzen. BAM Techniek - Energy Systems gaat een systeem opzetten waarbij elke woning is voorzien van een energiezuinige waterpomp die is gekoppeld aan bodembronnen. Dit maakt een gasgestookte cv-ketel overbodig, aldus het bedrijf. Bron: IEX.nl, 5-3-2012

Abel Tasman-toren , Groningen   In Groningen verwarmen en koelen de ca. 200 huishoudens in de grote Abel Tasman toren hun appartementen met aardwarmte en -koelte.

Ex president Bush woont in een huis dat 's zomers door aardwarmte (eigenlijk koelte) wordt gekoeld en 's winters verwarmd. Dat alles door water van 67 graden Fahrenheit ( bijna 20 graden Celcius) via een ca. 100 meter diepe put in het huis te laten circuleren. Lees de beschrijving.

Hans Labohm wijst op Climategate.nl d.d. 20-5-2017 op de risico's met aardwarmte: Aardwarmte in Nederland met ongekende risico’s: doos van Pandora.

Ook Jan Zandbergen wijst op o.a. aarbevingsgevaren en lekkages: De nachtmerrie die aardwarmte heet, Wynia's week, 15-2-2020, (zie hier indien de link is verbroken).


U bent hier: inhoudsopgave - aardwarmte
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr. Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !

en Facebook of Linkedin