Klassieke windmolens
U bent hier: inhoudsopgave
-
hernieuwbare energie - klassieke windmolens
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !
![]() |
Besselaar, Herman (1974), Molens van Nederland, Uitg. Kosmos, Amsterdam, ca. 150 blzn. met o.a kaarten met locaties van alle in 1974 bestaande klassieke molens in Nederland. Tevens, per provincie, een lijst met alle molens en hun plaats. Eem prachtig overzichtswerk met veel afbeeldingen en tekeningen in kleur en zwart-wit. ISBN 90 215440 5.
Wie meer wil leren over de principes van windenergie en de geschiedenis van windmolens raad ik aan de volgende internet-dia-lezing Wind Power Fundamentals te bestuderen van het Amerikaanse MIT-Institute of Technology. |
België telde in 1846 slechts 2.739 molens. Vandaag zijn er nog 436 over, waarvan de meeste in Vlaanderen staan (bron: www.boederij.nl d.d. 30-4-2010)
Nu plaatsen we steeds meer en steeds grotere moderne windmolens om electriciteit op te wekken voor ons energienet. Ze zien er onvergelijkbaar uit.
Oude rekeningen met afbeeldingen van klassieke Nederlandse molens vindt U hier.
Overigens hadden we in het Groningse Helpman anno 1930 al de Eerste Nederlandsche Windmotorenfabriek ! Klik hier voor hun bedrijfsbriefkaart met deze afbeelding. En hier voor meer info over die kaart. |
![]() klik voor vergroting op de foto |
Database Nederlandse en Belgische Molens: nog werkende en verdwenen molens
Hier vindt u informatie over alle molens in Nederland, bestaand en verdwenen. Allemolens.nl is met veel afbeeldingen, archiefstukken, literatuur en bouwtekeningen, dè startplek voor al uw molenonderzoek. Het geeft de zgn. Ten Bruggecate-nummering van alle molens.
Hier vindt U afbeeldedingen van klassieke windmolens uit alle windstreken
U bent hier: inhoudsopgave - hernieuwbare energie - klassieke windmolens
Deze website is een activiteit van dr. .Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.
Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !
Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin
.