Bosbouwbeleggingen.nl  

Leer meer over ons milieu: feiten, getallen en opinies.
Investeer in bossen, luchtkwaliteit en een stabiel klimaat
: wordt CO2-neutraal !

Goodwood / Floresteca S.A
U bent hier: inhoudsopgave - bosbouwbedrijven - Goodwood / Floresteca
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Te koop:

Goodwood / Floresteca, project Kumbarú, aanplant 1995, dus nu 15 jaar oud.
Contract voor 0,5 hectare, inclusief tussenkappen, looptijd 25 jaar, dus t/m 2020.
Vraagprijs / asking price: € 9.950; inlichtingen / contact: mustang-1955@hotmail.com


Ook u kunt hier adverteren om bosbouwbeleggingen te kopen of verkopen: click hier voor informatie.


Floresteca is (met 12.000 medewerkers) naar men zegt het grootste particuliere teak-bosbouwbedrijf ter wereld: anno 2006 bruto ruim 60.000 hectares groot, waarvan ca. 20.000 ha. beplant met Teak, verspreid over ca. 25 locaties in de staat Mato Grosso in Brazilië, op een gebied ongeveer zo groot als Nederland. Zie een kaart uit 2005. Website in het Nederlands: https://www.floresteca.com; klik hier voor de Floresteca Nieuwsbrief april-mei 2008.Goodwood Investments B.V., opgericht in 1993, is een verkoop- en service organisatie die in Nederland (anno 2007) van ruim 15.000 participanten een ingelegd vermogen beheert van ruim € 200 miljoen. Website: www.goodwood.nl

Nieuws uit het FD van 25-3-2008:
Van bovengenoemde € 200 miljoen inleg door particuliere beleggers is ca. € 20 miljoen opgekocht door Floresteca, zegt de in februari 2008 benoemde directeur Marius van Eibergen Santhagens. Dat betreft zgn. garantieproducten, waarbij beleggers tussentijds, na 3 of 5 jaar hun geld kunnen terugkrijgen als zij niet de volle looptijd willen beleggen. "Floresteca beschikt over meer dan voldoende liquide middelen hiervoor", zegt Santhagens. Kwantificeren wil hij die uitspraak niet.

De redactie van deze website heeft de afgelopen jaren (we schrijven in 2008) veel beleggers gesproken, die hun garantieproducten van Goodwood- Floresteca niet te gelde konden maken omdat daarvoor geen geld beschikbaar zou zijn. Ze kwamen dan tot hun verdriet op een niet nader gespecificeerde wachtlijst. Het lijkt er dus anno 2008 op dat die situatie nu ten goede is gekeerd. Zoniet, dan vernemen wij dat graag van beleggers die hun garantieproducten toch nog niet te gelde kunnen maken: email ons dan.

Inmiddels heeft Goodwood recentelijk een zgn. beheersvergunning gekregen van de AFM, aldus het FD van 25-3-'08; Dat wil zeggen dat ze hun verkochte beleggingen mogen blijven beheren voor hun ca. 15.000 participanten-investeerders. Goodwood kreeg geen vergunning om nog langer beleggingsproducten te verkopen. Hierdoor stokten hun inkomsten.

Goodwood Failliet
Dat laatste heeft Goodwood uiteindelijk eind 2010 de das om gedaan: Volgens een artikel in de Volkskrant van 9-12-2010 is Goodwood failliet verklaard. Gelukkig betekent dat niet dat beleggers naar hun geld kunnen fluiten. De beleggingen zijn immers ondergebracht in de Stichting Administratie- en Trustkantoor Tectona (SATT). Die stichting is niet failliet. Tot nu toe deed de stichting niets anders dan de opbrengstrechten bewaren, maar nu GoodWood zelf failliet is, zou SATT de service aan de beleggers kunnen overnemen. ‘Het is onzeker
in hoeverre SATT deze werkzaamheden kan uitvoeren zonder hiervoor een bijdrage van de beleggers te vragen’, aldus de AFM.
Tot nu toe wordt de stichting SATT bestuurd door de eigenaren van GoodWood, maar dat gaat veranderen. Ries van Rossem van een vereniging van teakbeleggers zal binnenkort toetreden tot het bestuur. Maar Van Rossem wil over de situatie nog niets zeggen. ‘Het is te precair. We moeten er eerst met GoodWood uit zien te komen.’ aldus het Volkskrantartikel.Er is in Nederland een Belangenvereniging voor particuliere investeerders in bosbouwbedrijven:
de Belangenvereniging Bomen Op Stand

Er bestaat een wiki over beleggen in bosbouwbedrijven


U bent hier: inhoudsopgave - bosbouwbedrijven - Goodwood / Floresteca
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.
Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !