Milieuzaken:
feiten, getallen en opinies

earth on fire
Branden

U bent hier: inhoudsopgave - branden
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

earth on fire

aarde brandt

branden op de aarde

Wereldkaart met alle branden die werden gedetecteerd door de MODIS-instrumenten op de satellieten Terra en Aqua van het Earth Observation System in de tiendaagse periode van 17 tot en met 26 november 2006. De meeste branden doen zich voor in de geel gemarkeerde gebieden. Bron: NASA/GSFC/MODIS Rapid Response System.

Lees het complete verhaal van Kees Floor, Het Weer Magazine, oktober 2007.


1000 vulcanen rond de Pacifische plaat: de "Ring of Fire" (ring van vuur).

De Pacifische Plaat brengt langs de randen niet alleen aardbevingen voort. Ook de meer dan duizend vulkanen op de breuklijnen zijn een gevaar. De omtrek van deze tektonische plaat wordt daarom ook wel ‘de ring van vuur’ genoemd.

ring of fire

 

Onderstaande video en deze link brengen u bij fantastische en dramatische diashows en video's op Youtube, o.a. over de "ring van vuur" (ca. 1000 minder en meer actieve vulcanen) rondom de tectonische plaat van de grote oceaan (Pacific), die loopt van de westkusten van Zuid- en Noord Amerika, Alaska, de Aleoeten, Japan, de Philippijnen, Indonesië, Papoea Nieuw Guinea en Nieuw Zeeland

<


Vulcanen en CO2
Een hoog gehalte aan het broeikasgas CO2 (veroorzaakt door 700.000 jaar vulcaanuitbarstingen) leidde 251 miljoen jaar geleden tot het grootste uitsterven uit de geschiedenis van de aarde. Dat is althans de onderzoeksconclusie in 2005 van wetenschappers van het NCAR (Centrum voor Atmosferisch Onderzoek) in Boulder, Colorado (USA). Lees meer over deze superklimaatverandering, waar wij - volgens sommige klimaat-alarmisten - wellicht in zo'n honderd jaar versneld op aan zouden kunnen stevenen


Rusland
Observaties in de zomer van 2010 zouden ook de ongekend vele branden in Rusland op de kaart hebben gezet. Het was er in 150 jaar niet zo droog en de branden woedden over heel Rusland. Een belangrijk deel der oogsten werd verbrand en er vielen vele slachtoffers door de rook en andere vervuiling.

Affakkelen van gas
De hoeveelheid aardgas (vooral methaan) die wereldwijd wordt verbrand door "affakkeling", is gigantisch. Dikwijls omdat er geen infrastructuur is om het ontsnappende gas op te vangen en te transporteren. Dit is een wereldwijd probleem bij de oliewinning.

Maar ook zonder feitelijke oliewinning vindt affakkeling plaats, zoals bv. na de mislukte boring door Rusland in het Oostelijk van de Kaspische zee gelegen Turkmenistan, nabij het verloren gegane dorp Darwaza in de Garagum, oftewel Karakoum woestijn.. Er restte een krater, 100 m in diameter en 20 meter diep. Men besloot in 1971 het giftige ontsnappende aardgas maar af te fakkelen, maar dat brandt anno 2009 nog steeds ! Een waarlijk Danteaans verschijnsel en een forse bijdrage (wie kan me zeggen hoe veel ?) aan de CO2 uitstoot in de wereld. Zie de dia slide show en verbaas U ! (Dante Alighieri (1265-1321) uit het Italiaanse Florence, werd vooral beroemd door zijn meesterwerk, de Divina Comedia, een beschrijving van zijn reis door de hemel en de hel. Zie een historisch aandeel (met zijn afbeelding) van een Nederlandse drukkerij die naar hem werd vernoemd.)

hell's door in Turkmenistan, bij Darwaza in de Garagum, de Karakoum woestijn


Indonesië

bosbranden-Indonesie-2015

Erik Meijaard, October 23, 2015: Indonesia's Fire Crisis — The Biggest Environmental Crime of the 21st Century |...

Checking the list of the worst man-made environmental disasters ever, Indonesia’s fires are probably the biggest global environmental disaster of the 21st century.........


Het iconische schilderij Boschbrand (1849) van de wereldberoemde Nederlandsch-Indische schilder Raden Saleh (1811-1880) laat zien hoe dramatisch bosbranden kunnen zijn voor de fauna.

Dramatisch waren ook de lotgevallen van dit schilderij dat sinds 1898 op onze Koninklijke zolders zo slecht is bewaard dat het nauwelijks nog te restauerern was.

Raden Saleh; Boschbrand (1849), ca. 3 x 4 meter

Boschbrand (1849), ca. 3 x 4 meter; klik voor vergroting.

(National Gallery, Singapore)USA

The Wildly Fraudulent Obama National Climate Assessment

door Tony Heller, 2 oktober 2017 op Youtube

The Obama White House generated a wildly fraudulent document titled the "National Climate Assessment" In this video, I show how the section about wildfires intentioanlly attempts to lead readers to the wrong conclusion.

natuurbranden in de USA vanaf 2016


U bent hier: inhoudsopgave - branden
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !