Milieuzaken:
feiten, getallen en opinies  

Luchtkwaliteit

U bent hier: inhoudsopgave - Luchtkwaliteit
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Amsterdam Eiland kaart
Amsterdam Eiland, of Île Amsterdam, een Frans gebied ergens ver van het vaste land, claimt dat het de schoonste lucht ter wereld heeft. Daarom worden hier o.a. CO2-metingen verricht. Het is ongeveer het meest geïsoleerde eilandje (55 km² klein) ter wereld. Zoals op de rechter foto te zien is, gelegen tussen Antarctica, Australië en Africa, in de Stille Zuidzee. Lees wat Wikipedia er over schrijft.
Amsterdam Eiland

Tasmanië, een groot eiland ten zuiden van Australië claimt hetzelfde, maar ligt toch veel dichter bij de bewoonde wereld.


Soms lijkt het er niet op, maar Nederland heeft steeds vaker blauwe luchten met minder wolken en meer zon. De lucht boven Nederland is schoner. Daardoor wordt Nederland zonniger en hebben we warmer weer. Dat blijkt uit 'De toestand van het klimaat in Nederland 2008', het klimaatrapport van het KNMI over de afgelopen vijf jaar.

In elk geval gaat de luchtvervuiling in ons land omlaag en neemt de luchtkwaliteit dus toe. Zie hier onze webpagina over luchtvervuiling.

Bovenstaand media- bericht van het KNMI is voor mij een hersenkraker: als we nou over de hele wereld de lucht schoner maken, wordt het dan in de hele wereld zonniger en warmer weer ? Gaan er dan dus extra land-gletchers smelten en de zeespiegel dus stijgen ? En de lucht op en rond Antarctica is al zo schoon. Moeten we die dan maar liever gaan vervuilen om het smelten van het ijs tegen te gaan ? Wie weet hoe dit zit mag het me uitleggen.


Zie ook: https://www.dekennisvannu.nl/site/special/Schoonste-lucht/105

Zie ook onze webpagina over luchtvervuiling.


U bent hier: inhoudsopgave - luchtkwaliteit
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van Van der Molen Financial Services, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !


Huur uw vakantiewoning in de gezonde boslucht !

ideaal vakantiehuis (met CV) voor natuurliefhebbers en rustzoekers, uniek (af)gelegen aan de rand van een 0,5 ha. heideveld, te midden van 25 ha. natuurgebied van (vooral) Natuurmonumenten te Norg (Drenthe)


..