Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies

Overbevolking ?

U bent hier: inhoudsopgave - aarde - overbevolking ?
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Het idee dat de wereld overbevolkt zou zijn werd in de oudheid al door sommigen gekoesterd.

Je kunt je afvragen welke definitie of definities men gebruikt om te spreken van overbevolking. Pas dan kun je kwantificeren of er sprake is van overbevolking: wanneer wel en wanneer nog (net) niet ?
Tevens wil je weten of zoiets geldt voor de wereld als geheel of dat het een regionaal of zelfs locaal probleem zou zijn. De mensheid vestigt zich in snel tempo van het platte land naar de steden en die steden liggen vooral aan de wereldkusten. Handig voor handel en verkeer, maar ook weer niet in verband met de langzaam maar gestaag stijgende zeespiegels rond de meeste kusten.

Ik hoorde Midas Dekker eens vertellen dat er op aarde meer kilo's mieren zijn dan mensen. Een mooie concrete maat of index. Nou hebik nog nooit gehoord dat er teveel mieren zijn, alhoewel bij een termieten-plaag je houten huis zomaar kan worden opgegeten. En voor lokale mieren-overlast hebben we in de winkel mierengif etc.

Maar dat doen we niet met mensen ? Nou, Paul Ehrlich, schrijver van het boek The Population Bomb, schijnt met de gedachte te hebben gespeeld om in India het drinkwater te voorzien van spul dat vrouwen onvruchtbaar zou maken. En China heeft geruime tijd een zgn. 1-kind politiek gevoerd. Niet lang geleden werd dat veranderd in een 2-kind politiek en inmiddels zelfs 3-kind politiek. Maar Chinezen willen tegenwoordig helemaal niet meer zo veel kinderen.

Het lijkt er op dat er zeker twee mechanismen zijn die het kindertal (de vruchtbaarheid van vrouwen genoemd) beperken: oorlog, depressie en armoede aan de ene kant, grotere welvaart aan de andere kant.

Maar ook angst voor de toekomst of zelfs voor het voortbestaan van de wereld kunnen een beperkende invloed hebben op het aantal geboortes, zoals de angst voor klimaatverandering.

Sommige vrouwen willen geen kinderen meer wegens de klimaatproblematiek, zo bleek uit een TV-uitzending van Niuewsuur op 24-3-2019. Lees hier meer en bekijk div. video's waarin o.a. deze vrouw haar motieven verklaart (indien de link is verbroken kunt U ook hier kijken).

Zie ook op Youtube.

 

Tijdens de koude oorlog zagen ook sommige vrouwen af van hun kinderwens uit angst voor een dreigende kernoorlog.

Maar nu gaat het om een meer sluipend klimaatprobleem dat - zo is hen aangepraat - de wereld bedreigd.

  vrouwen die geen kinderen willen ivm klimaat en overbevolkingsproblemen


Ga heen en vermindert U !

 

In zijn Bambi-video (22-11-2019) toont Tony Heller dat de BBC ook een jonge vrouw opvoert die eigenlijk geen kinderen durft te nemen uit angst voor een klimaatcatastrofe.

image

Sommige vrouwen gaan in hun wanhoop nog verder.........

go kill yourself


In een interview op 6-9-2019 met de Finse krant Talouselämä ("The Journal") haalt Petteri Taalas (Secretaris-Generaal van de WMO - World Meteorological Organization.) fors uit tegen klimaatalarmisme en doemdenken. Het einde van de wereld is niet aan de orde.
Petteri Taalas, secretaris generaal van de WMO-World Meteorological Organization  

he disagrees with doomsday climate extremists who call for radical action to prevent a purported apocalypse:

“The atmosphere created by media has been provoking anxiety. The latest idea is that children are a negative thing. I am worried for young mothers, who are already under much pressure. This will only add to their burden.”

Bronnen:
- GWPF Newsletter 11-9-2019
- Ivan Pentcoukov, The Epoch Times, 10 September 2019
(zie hier indien de link is verbroken)

 


Literatuur:

 


U bent hier: inhoudsopgave - aarde - overbevolking ?
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr. Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !

Follow @plattezaken en Facebook of Linkedin