Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies

PVV

U bent hier: inhoudsopgave - economie, beleid en wetenscchap - PVV
Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

 

Partij van de Vrijheid logo  

Partij van de Vrijheid
afdeling 's Gravenhage

Bovenste helft van een brief uit 1947, met logo van de partij.

Op de achterkant van deze halve brief is met met potlood een brief geschreven.

Conditie: lichte gebruikssporen, prijs € 25

 

NB: de PVV uit 1946 is een heel andere partij dan de huidige PVV uit 2006.
lees het hele verhaal hier onder.

Na de Tweede Wereldoorlog werd de Liberale Staatspartij voortgezet als de Partij van de Vrijheid (afgekort: PVV) onder leiding van Dirk Stikker, de latere secretaris generaal van de NAVO. Andere prominente partijleden waren Steven Bierema, die fractievoorzitter was van de PvdV in de Tweede Kamer, en de latere vicepremier Henk Korthals. Bij de verkiezingen van 1946 haalde de PvdV 6 zetels. In de Eerste Kamer kreeg de PvdV in 1946 3 zetels, die in 1948 alle drie overgingen naar de VVD. Samen met het Comité-Oud fuseerde de partij op 24 januari 1948 tot de Volkspartij voor Vrijheid en Democratie (VVD). Op 27 januari 1948 werden alle PvdV-Kamerleden lid van de VVD. Bij de Tweede Kamerverkiezingen later dat jaar zou de VVD van 6 naar 8 zetels gaan  (Bron: Wikipedia, d.d. 23-8-2018).

De partij voor de Vrijheid - (ook al afgekort PVV) is weer een afscheiding van de VVD.
De PVV werd in 2005 onder de naam Vereniging Groep Wilders opgericht door Geert Wilders, een Kamerlid dat zich het jaar daarvoor had afgescheiden van de VVD en sindsdien als eenmansfractie onder de naam Groep Wilders opereerde. Wilders is fractievoorzitter in de Tweede Kamer, partijleider en partijvoorzitter. Tevens is hij zelf het enige lid van de PVV. Bij de Tweede Kamerverkiezingen 2006 kwam de PVV voor het eerst in de Tweede Kamer.(Bron: Wikipedia, d.d. 23-8-2018). Bij de 2e kamer-verkiezingen van maart 2021 zakte hun zetelaantal van 20 naar 17. De VVD steeg met 2 zetels naar 35.

 


Verkiezingsprogramma PVV: géén zonneparken en alle subsidies afschaffen

Géén windturbines, géén zonneparken en andere landschapsvernietigende gekte meer. Dat is een van de prominente programmapunten voor klimaat uit het verkiezingsprogramma van de Partij voor de Vrijheid (PVV).

De politieke partij heeft haar verkiezingsprogramma gepresenteerd voor de Tweede Kamerverkiezingen die plaatsvinden in maart 2021. ‘Het gaat om u’ is het motto en de titel van het verkiezingsprogramma waarmee de PVV de Kamerverkiezingen ingaat. Eerder presenteerden CDAD66GroenLinksSPVVDSGP en Partij voor de Dieren al hun conceptverkiezingsprogramma. Bij de PVV betreft het echter al het definitieve verkiezingsprogramma.

Klimaatrealisme
In het verkiezingsprogramma predikt PVV voor klimaatrealisme. ‘Nederland is een schoon land. Een land met een prachtige natuur, een schone lucht en een goed milieu. Een land om trots op te zijn. Ons Nederlandse landschap is uniek en wereldberoemd. Een landschap om zuinig op te zijn en onze bescherming verdient tegen het vernietigende klimaatbeleid zoals windturbines en zonneparken. CO2 is een voedingsbron voor alles wat groeit en bloeit. Klimaatbeleid, dat draait om het terugdringen van de CO2-uitstoot, heeft dan ook bar weinig te maken met natuur of milieu. Niemand is tegen een groene leefomgeving of een goed milieu, ook de PVV niet. Waar de PVV wél tegen is, is zinloos, onbetaalbaar klimaatbeleid.’

Volgens de PVV is het een illusie dat de mens het klimaat wezenlijk zou kunnen beïnvloeden. ‘Het kleine Nederland is verantwoordelijk voor maar 0,35 procent van de totale wereldwijde CO2-uitstoot: verwaarloosbaar. Het Nederlandse klimaatbeleid leidt tot een mindere opwarming van de aarde van slechts 0,00007 graden: óók verwaarloosbaar. Maar toch is CO2 tot “de grote vijand” verklaard.’

Klimaathippies
Klimaatbeleid is nergens goed voor, maar perkt onze vrije manier van leven des te ingrijpender in: we worden geregeerd door klimaathippies die willen dat we onze woningen voor vele tienduizenden euro’s van het gas af halen, terwijl gas de schoonste fossiele brandstof is’, trekt de partij fel van leer. ‘Ze willen dat we in onbetaalbare elektrische auto’s gaan rijden. Ze willen dat we minder vliegen, minder vlees eten. Het wordt ons allemaal opgedrongen, en dat moet stoppen. Tegelijkertijd worden ons land en onze Noordzee volgebouwd met subsidie-slurpende windturbines. Bomen worden verbrand in vervuilende biomassacentrales. Weilanden worden opgeofferd voor zonneparken. Ons prachtige landschap wordt kapotgemaakt onder het mom van een niet-bestaande “klimaatcrisis”.

Gepoferte Landschaften, protest tegen landschapsvervuiling door windmolens in Duitsland  

Natuurbescherming versus "klimaat-bescherming"

Anno 2016 begint het eindelijk ook bij de Duitse milieubeweging door te dringen dat "het Duitse landschap" behoorlijk wordt verziekt door de windmolens van de "Energiewende" Lees het verhaal op climategate.nl d.d. 7-10-2016.

De auteur van het boek Geopferte Landschaften, Georg Etscheit is sterk betrokken bij de website klimaretter.info van Duitse klimaat-alarmisten, maar de huidige Duitse windmolenpolitiek gaat hem nu toch te ver.

 

Bekijk hier de video-aankondiging van het boek !

 

molen-lanschap

Maar in andere landen kan men er ook wat van........

De PVV stelt een einde te willen maken aan ‘de totaal geradicaliseerde klimaatgekte’: de Klimaatwet en het Klimaatakkoord en alle onzinnige maatregelen gaan onmiddellijk de prullenbak in. ‘Alle klimaat- en duurzaamheidssubsidies schaffen we direct af. Geen geld meer voor onzinnige linkse hobby’s, maa rmeer geld in de portemonnee van onze mensen.’

we betalen ons suf "om de wereld te redden"
We betalen ons suf om de wereld te redden.

Bron: Edwin van Gastel, Solar Magazine, 12-1-2021 (foto's en bijbehorende teksten toegevoegd door de red.: HHvdM)


Literatuur:

Gastel, Edwin, Verkiezingsprogramma PVV: géén zonneparken en alle subsidies afschaffen, Solar Magazine, 12-1-2021


U bent hier: inhoudsopgave - economie, beleid en wetenscchap - PVV
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr. Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties !

Follow @plattezaken en Facebook of Linkedin