Milieuzaken.org
feiten, getallen en opinies

Instellingen
op het gebied van klimaatrwetenschappenn

U bent hier: inhoudsopgave -instellingen

Afkorting of begrip onbekend ? Raadpleeg ons milieuwoordenboek !

Follow@plattezaken en Facebook of Linkedin

Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Clexit
Internationaal klimaat-sceprisch netwerk dat overgeden oproept uit het klimaatakkoord van Parijs te stappen (bron: Keizer en Joosten (2020) zie onder Platform Authentieke Journalistiek).


CLINTEL - Climate Intelligence
Opgericht in mei 2019 door (em.) hoogleraar geofysieca Guus Berkhout en wetenschapsjournalist Marcel Crok

In mei 2019 richt Berkhout samen met wetenschapsjournalist Marcel Crok de stichting CLINTEL - Climate Intelligence op.
Sandmann, onroerend goed-ondernemer, investeert anno 2019 een half miljoen euro in deze nieuwe stichting. Ook vast ged ondernemer Cor Verkade is mede-sponsor. Daarmee gaan Berkhout en enkele mede-oprichters lopend onderzoek financieren en tegelijkertijd proberen ze extra financiering aan te trekken voor een onafhankelijk wetenschappelijk instituut.
- Zie zijn interview in the Global Warming Policy Forum van 29-1-2019 en een artikel in Climategate.nl, d.d. 26-2-2019: Climate Intelligence: stel ratio boven emotie!
- Berkhout, Guus en Thoenes, Dick, Weg met de doemscenario's, bekijk opwarming positief, Elsevier weekblad/opinie van 26-9-2018 (kijk hier indien link verbroken).
- In april 2019 schreef Berkhout een open brief aan de minister president met een pleidoo om het klimaatbeleide drastisch te herzien.

Een groep van 14 bekende wetenschappers o.l.v. Berkhout schreeuwt het hard van de daken: "There is no Climate Emergency". Dat doen ze als ambassadeurs van de European Climate Declaration, in een brief van 23-9-2019 aan de VN-baas Guterres ter gelegenheid van de VN-klimaatconferentie in New York op die datum. De brief is ondertekend door ca. 800 - meest Europese - wetenschappers en professionals. Zie hier.

Adviesraad:
o.a Dr. Cees le Pair, Rutger van Santen

Literatuur:
- Berkhout, interview in the Global Warming Policy Forum van 29-1-2019
- Berkhout, Guus, als we ons aanpassen gaan we het redden! , Climategate.nl, 5-2-2020.
In het artikel geeft Berkhout een pleidooi om ons aan te passen (Engl. adaptation) aan klimaatveranderingen (wat we al eeuwen doen) in plaats van te proberen met (waarschijnlijk vergeefse) preventieve maatregelen klimaatveranderingenen te beperken (Engl. mitigation).
- Climate Intelligence: stel ratio boven emotie! , Climategate.nl, d.d. 26-2-2019
- open brief aan de minister president met een pleidooi om het klimaatbeleide drastisch te herzien.
- brief van 23-9-2019 aan de VN-baas Guterres ter gelegenheid van de VN-klimaatconferentie in New York

Michelle Sterling van het Canadese Friends of Science legt uit waar CLINTEL voor staat: zie haar video-presentatie, 2-12-2019.

bron:
Keizer en Joosten (2020, zie onder Platform voor Authetntieke Journalistiek)


De Groene Rekenkamer


ESEF - European Sciense and Environment Forum
Mede door Böttcher opgerichte groep van klimaatwetenschapper wereldeid, sind 1994.
Ging later op in HAN (zie verderop)
(bron: Keizer en Joosten (2020, zie onder Platform voor Authetntieke Journalistiek)


GWPF - The Global Warming Policy Forum

the Global Warmin Policy Forum

Dr. Benny Peiser  

Peiser, Dr. Benny
(zie wikipedia)

Directeur van de Global Warming Policy Foundation - GWPF

Peiser acknowledges that he is "not a climate scientist" and has "never claimed to be one." His interest as a social anthropologist, is in "how climate change is portrayed as a potential disaster and how we respond to that.

As an outspoken climate change sceptic, Peiser became director of the newly established UK lobbying group Global Warming Policy Foundation in 2009. He serves as co-editor of the journal, Energy & Environment and is a regular contributor to Canada's National Post.


HAN - Heidelberg Appeal Nederland
Kwam voort uit ESEF (zie hier boven)
Organisatie die kritische artikelen schrijft over het BNederlands milieubeleid
(bron: Keizer en Joosten (2020, zie onder Platform voor Authetntieke Journalistiek)


Heartland Institute


KIVI - Koninklijk Instituut van Ingenieurs
Geven het vakblad De Ingenieur uit.


KNAW - Koninklijke Nederlandse Academie van Wetenschappen


KNMI - Koninklijk Nederlands Meteorologisch Instituut


NIPCC - Nongovernmental International Panel on Climate Change, de kritische tegenhanger van het verpolitiekte IPCC. in 2005 opgericht door Singer. Hij is de redacteur van hun eerste rapport (800 pagina’s dik!), Climate Change Reconsidered, in maart 2008 en hij is met Idso en Carter weer hoofdauteur van het Climate Change Reconsidered , 2011 Interim report.


Platform Authentieke Journalistiek

Literatuur:
Keizer, P. en Joosten T., Klimaatsceptisch Nederland profiteert nog altijd van netwerk en geld uit fossiele industrie, Follow The Money 25-2-2020 (achter betaalmuur).

Keizer en Joosten, duidelijk IPCC- en AGW-adepten, leveren hiermee een nogal heigerig stuk 'journalistiek" dat eerst is geschreven en gepubliceerd, zelfs in het TV-programma Pointer, alvorens hoor en wederhoor toe te passen, waaruit blijkt dat deze "authetieke journalisten" vooral onbezonnen conclusies trokken, waarvan de betrokken personen vonden dat ze vooral onjuist en onwaar waren. Wellicht zouden ze zichzelf maar liever het Platform voor Inquisitie-Journalistiek moeten noemen. Geld van de "fossiele industrie" wordt vooral beschreven alsof het "duivelsgeld" zou zijn.

Ze gaan er makkelijk aan voorbij dat de wereld de laatste eeuw (en nu nog steeds) vooral draait op (die verduivelde) fossiele industrie en dat onze wereld dankzij die industrie de laatste 100 jaar een grote sprong voorwaarts heeft gemaakt qua welvaart, alfabetisme, voedselvoorziening, gezondheid en levensverwachting met een afname van slachtoffers van extreem weer en natuurrampen.

Maar goed, zoals de Engelsen wel zeggen: "The devil is in the details".......En in de AGW- en vooral CAGW-theorie wordt de aarde momenteel - ondanks al dat goeds - catastrofaal bedreigd door diezelfde fossiele industrie en moeten we nodig overstappen op "duurzame" energie.

Maar zon- en windenergie maken nog maar een heel kleine fractie uit van het geheel, veel minder dan veel mensen zouden denken, althans mensen die afgaan op wat ze in ons land uit de media vernemen. Dat "duivelse" zwart in onderstaande grafiek is niet alleen olie en gas, maar ook een beetje kernenergie en waterkracht.

wereld-energieverbruik en de rol van wind- en zonne-energie
U bent hier: inhoudsopgave - atmosfeer - instellingen
Google
 
Web www.hugovandermolen.nl

Deze website is een activiteit van dr. Hugo H. van der Molen, Copyright 2007 e.v.

Mail ons uw commentaar, aanvullingenen en correcties ! en Facebook of Linkedin